Power locks don't work....please help!!!!!!!!!! - HondaCivicForum.com

Go Back  HondaCivicForum.com > Civic Style > ECU Tuning & Fuel Management
Reload this Page >

Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

ECU Tuning & Fuel Management Discuss electronics and related components within.

Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Reply

 
 
 
  #1  
Old 05-06-2008, 05:51 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 72
Default Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Hey everyone, I have a 97 Civic EX Sedan.....

The power locks just stopped working all of a sudden, the keyless entry doesn't work either. I checked all the fuses and they are good.

Can someone please tell me what the problem is, or could be?

Thanks all in advance...
 
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2008, 07:48 PM
RonJ's Avatar
Recognized HCF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 9,453
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

First double check whether fuse 51 under the HOOD is blown.

If the fuse is fine, the perform the power lock Control Unit Input Test detailed in the service manual:

http://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/
 
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2008, 11:56 AM
Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 72
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Thanks for the response.....I looked for fuse 51 under the hood and didn't see it. I also looked in the service manual and there is no fuse 51. Am I missing something here?

Thanks all for your help...I really need to get this fixed.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2008, 12:08 PM
RonJ's Avatar
Recognized HCF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 9,453
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Name:  picture_0869.jpg
Views: 2510
Size:  123.5 KB

Name:  picture_0870.jpg
Views: 2390
Size:  63.3 KB
 
Reply With Quote
  #5  
Old 05-24-2008, 05:34 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 72
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

All the fuses under the hood are fine. What should I do now?

Thanks
 
Reply With Quote
  #6  
Old 05-24-2008, 05:46 PM
RonJ's Avatar
Recognized HCF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 9,453
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!


ORIGINAL: RonJ

If the fuse is fine, the perform the power lock Control Unit Input Test detailed in the service manual:

http://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/
 
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2008, 06:25 AM
Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 72
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Thanks....

Any idea what page that's on? The manual is like 1400 pages long...Thanks again
 
Reply With Quote
  #8  
Old 05-25-2008, 06:47 AM
RonJ's Avatar
Recognized HCF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 9,453
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!


ORIGINAL: jdizel

Thanks....

Any idea what page that's on? The manual is like 1400 pages long...Thanks again

The 96-98 manual is broken into chapters. You can also use Adobe Reader to search the text for key words. Anyway, the power locks input test is in the Electrical chapter, pages 23-224 to 23-225.

Name:  picture_0926.jpg
Views: 752
Size:  62.3 KB

Name:  picture_0927.jpg
Views: 806
Size:  97.9 KB
 
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2008, 03:22 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 72
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

So I pulled the door panel off and the modualtor has power but the wiring harness going to it does not.

What should I do now?

Thanks
 
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2008, 10:17 PM
RonJ's Avatar
Recognized HCF Member
Join Date: Sep 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 9,453
Default RE: Power locks don't work....please help!!!!!!!!!!

Please give specific outcomes for tests detailed in the diagram. The control unit receives battery power from the harness connector, so it's unclear how the control unit would have power while the harness connector does not.
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kabinski
Audio/Visual & Electronics
2
09-02-2009 05:24 PM
kjla0504
Mechanical Problems & Technical Chat
3
07-28-2008 08:58 AM
ibennion
Mechanical Problems & Technical Chat
2
02-18-2008 12:49 PM
RoundEyeRacing1904
Mechanical Problems & Technical Chat
2
07-25-2006 12:35 AM
94VTECoupe
Mechanical Problems & Technical Chat
4
05-23-2006 12:13 AM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors