Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

car not running properly after cam swap

  #1  
Old 02-10-2007, 01:06 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Location: norwich
Posts: 17
Default car not running properly after cam swap

ive got a 96 sir and i recently had ITR cams put in it, i put in new duel springs and retainers. The distributer needed a slight adjustment to fit the new cams.....................

Basically my car revs to 5000 rmp then its as if the rev limiter kicks in and the revs bounce. if you hold the accelorator down it will relucteently go up the rev range slowly.

if your in say 3rd gear and drop it so that that revs come in over 5000it will rev properly untill you have to change gear

Any one know why?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Turtlegrip
Mechanical Problems & Technical Chat
2
07-27-2013 02:19 PM
Hudson Oliver
Mechanical Problems & Technical Chat
2
08-16-2012 02:38 PM
onearmbandit
Mechanical Problems & Technical Chat
2
06-16-2012 06:55 PM
carlosian
New Member Introductions
5
01-12-2007 08:19 PM
Pete
Engine & Internal
9
10-13-2005 11:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: car not running properly after cam swap


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.