Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

d16z6 head

  #1  
Old 05-13-2005, 10:35 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 352
Default d16z6 head

Ok i finally figured out that when my motor was shipped it messed the head up and it was only a matter of time before my head blew... well it blew oil from the dizzy and i decided i needed a new head so i picked one up for $60 and luckly i have access to clean up the head and do a head gasket set, well do i need new head bolts and where do i get those and where is the best place to pick up a head gasket set???? should i go ahead and put better valves and valve springs in it ????
 
  #2  
Old 05-13-2005, 11:23 PM
HCF Member
Join Date: Jun 2004
Posts: 7,699
Default RE: d16z6 head

theres no better time than now. and look at ebay for a gasket set. oh, and remember that you cant retorque head bolts, but you CAN retorque headSTUDS, like ARPs, so thats not a bad investment, let alone that they are stronger than stockers.
 
  #3  
Old 05-13-2005, 11:36 PM
Senior Member
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 2,448
Default RE: d16z6 head

whered you get it for 60 bucks?
 
  #4  
Old 05-13-2005, 11:49 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 352
Default RE: d16z6 head

guy i know that has a garage out where i live, im getting the bottom end of the car for $40, i just won an auction for an engine stand for a $1 lol so i have a SOHC i can build... i can get a good hook up on honda parts, he even threw in the vtec solenoid ..
 
  #5  
Old 05-14-2005, 12:01 AM
Senior Member
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 2,448
Default RE: d16z6 head

Wow, good deal. DOnt the vtec solinoids go for 60 bucks sometimes?
 
  #6  
Old 05-15-2005, 02:33 AM
Senior Member
Join Date: Dec 2004
Location:
Posts: 3,095
Default RE: d16z6 head

oh, and remember that you cant retorque head bolts
Yes you can. 43 lbs isn't enough to permanently twist them.
 
  #7  
Old 05-15-2005, 09:15 AM
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 352
Default RE: d16z6 head

ok heres a question, my motor in my car is the d15b and the head i have is a d16z6, now i was reading on different forums that the d15b's head has amore aggressive cam, can i use the d15b cam in my d16z6 head???
 
  #8  
Old 05-16-2005, 12:27 AM
HCF Member
Join Date: Jun 2004
Posts: 7,699
Default RE: d16z6 head

you can retorque them? oh well, doesnt change my opinion. i would still go with the ARPs. pretty cheap compared to having them stretch or something down the road.

but i dont think you can use the d15b cam, i think its 3-stage Vtec, right? i doubt it would work well, if at all.
 
  #9  
Old 05-16-2005, 09:34 AM
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 352
Default RE: d16z6 head

ok i wasnt sure, so ill just use my d16z6 cam..
 
  #10  
Old 05-18-2005, 07:16 PM
Join Date: May 2005
Posts: 2
Default RE: d16z6 head

you can use the cam from d15b into d16z6.i have just had d16z6 engine reconditioned we have used the cam from d15b.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: d16z6 head


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.