Go Back  HondaCivicForum.com > Civic Style > Engine & Internal
Reload this Page >

engine bog and back fire. starts but no accel.

Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

engine bog and back fire. starts but no accel.

  #1  
Old 08-14-2011, 03:24 PM
HCF Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: florida/slowcala
Posts: 165
Default engine bog and back fire. starts but no accel.

i have a 93 civic....on idle my d16y7 shakes a lot mounts are good and still shake.... head sounds good. but when i give it throttle it sounds like something is clunking heavy...acceleration is bad and exhaust pops....im thinking its the tranny because i had the d15b7, took it out because of bad rings but also had the same other problems..... doesn't sound as fast knocking as if my rod bearings are gone. could it be my transmission solenoid or the whole tranny?
 
  #2  
Old 11-08-2011, 10:20 PM
Junior Member
Join Date: Sep 2011
Posts: 8
Default

You could try putting a stethoscope on the engine and transmission to see if one is louder than the other.

Perhaps do a cylinder leak down test if the engine stethoscope is louder than the tansmission.

(I'm not a mechanic).
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mecca8383
Mechanical Problems & Technical Chat
9
03-31-2014 05:15 AM
dirtyfrank
Mechanical Problems & Technical Chat
0
02-25-2012 05:29 AM
motoup709
Mechanical Problems & Technical Chat
2
05-17-2011 09:12 AM
Ballz0034
Engine & Internal
3
11-22-2009 09:49 PM
gsumano
Engine & Internal
8
07-18-2005 07:41 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: engine bog and back fire. starts but no accel.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.