Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

Help, think i have a engine problem!?

  #1  
Old 10-12-2007, 12:20 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location:
Posts: 69
Default Help, think i have a engine problem!?

Why is it that when I shift into a higher gear it feels like my car is getting really slugesh, its a 95 vtec and when the vtec should be engaging its feels like its not putting out enough power..What can it be? Ive just gotten a major tune up(fuel injector cleaned,fuel lines were cleaned,new spark plugs, disturbuter,disturbuter wires,oil changed and oil filter replaced) what can it be, could it have something to do with my Vtec solenoid ? Any help would greatly be appreciated!!
 
  #2  
Old 10-12-2007, 05:11 PM
HCF Member
Join Date: Apr 2007
Location: Victoria, B.C. Canada
Posts: 1,162
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

well it is a single cam vtec, so when vtec hits it wont be a jolt or real gain of any kind. also, when are you shifting ?
 
  #3  
Old 10-12-2007, 07:24 PM
Member
Join Date: Sep 2007
Location:
Posts: 171
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

When was the last time you changed your fuel filter? I know on my 95 Dx it was way past due and my car was really sluggest and after changing it most of my power loss on hills came back and I was getting a little bit better gas mileage.
 
  #4  
Old 10-12-2007, 11:59 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location:
Posts: 69
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

I shift around 6500rpms are so, and i also just got a major tune up, everything from the fuel lines, fuel injector,spark plugs...its a single cam d16z6 i have no clue what it could be and its just driving me crazy, could it have anything to do with the Vtec solenoid ? and if so how could I check it, I heard about a way with a DMM but I have no clue on how to do it??
 
  #5  
Old 12-10-2007, 07:54 PM
Junior Member
Join Date: Nov 2007
Location:
Posts: 19
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

I have a l.e.d. light hooked into mine, it should kick in at 5000
on the solinoid look for the green & yellow wire splice into it &
just ground the other wire from the l.e.d. if the solinoid works it will light up!
On the sohc you really can't feel the v-tech but it's worth a shot.
 
  #6  
Old 12-11-2007, 03:51 AM
mxs's Avatar
mxs
mxs is offline
HCF Member
Join Date: Jul 2005
Location: Rochester, NY
Posts: 7,994
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

it feels sluggish AFTER you shift?

you're probably not still in vtec after you shift
 
  #7  
Old 12-12-2007, 10:58 AM
Join Date: Dec 2007
Posts: 13
Default RE: Help, think i have a engine problem!?

if it is sinle cam you will barely feel the vtec.... in my del sol mine started getting sluggish and i replaced the vtec solenoid and spark plugs and it ran awesome... also your vtec doesnt kick in until 5200rpm so maybe your shifting to early also
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cfrank9689
Mechanical Problems & Technical Chat
23
11-30-2010 04:52 PM
Jason D
Mechanical Problems & Technical Chat
5
04-18-2010 09:54 PM
n8te81
General Civic Talk
28
02-28-2008 11:26 AM
addiction2bass
General Civic Talk
8
10-16-2007 03:37 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help, think i have a engine problem!?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.